kotiliesi

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti


Meillä alkoi nyt sitten kesälomat ja tienoo hiljeni kertaheitolla.
Selailin aamupäivät lehtiä ja mutustelin, mitä hyvää sitä lomalla syötäisiin.
Tälläinen ohje hyppäsi silmään tuoreimmasta Martta-lehdestä.
Ajattelin tämän tekeväni vasta mökki-reissulle lähdettäessä, mutta en pystynyt odottamaan, niin oli herkulisen tuntuinen ohje.
Joten kiikutin äsken kaupasta puuttuvat ainekset ja heti kotiin tullessa aloin salaatin tekoon.
Nyt on iltapalalle maukas salaatti marinoitumassa jääkaapissa.
Nyt tuntuu kyllä siltä, että iltapala on meidän perheessä tänään aikaisemmin kuin ennen. Niin on ihanat aromit jäänyt leijailemaan tuosta salaatin liemestä keittiöön.

LIEMI:
1/2 dl vettä
1/2 dl omenaviinietikkaa (minulla balsamiko valkoviinietikkaa)
2-3 tl hunajaa
3 valkosipunkynttä
1 tl mustapippuria
1/4 tl (ruusu)suolaa
1/2 dl rypsiöljyä

SALAATTI:
250 g kirsikkatomaatteja (minulla hieman enemmän)
saman verran leipäjuustoa
1 nippu rucolaa
1 nippu jääsalaattia
1 dl viipaloituja vihreitä oliiveja

Mittaa liemi ainekset öljyä lukuunottamatta kattilaan.
 Kuumenna höyryäväksi ja sekoittele lientä.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon öljy.
Laita tomaatit vadille ja kaada kuuma liemi tomaattien päälle. 
Anna liemen jäähtyä.
Leikkaa sillävälin leipäjuusto ja oliivit sekä revi salaatit suupalan kokoisiksi paloiksi.
Laita sitten tölkkiin vuorotellen salaatteja, oliiveja, leipäjuustokuutioita ja tomaatteja liemineen.
Tarjoile tämä maukas salaatti hyvän leivän kanssa.


2 kommenttia:

  1. Vaikuttipa herkulliselta ohjeelta, kokeiluun menee varmasti! Kuinkahan kauan niitä aineksia pitäis marinoida?
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Päivi.
      Marinointi aikaa ei ohjeessa ollut, mutta itse annoin parituntia tekeytyä ennen syömistä.
      Ja seuraavana päivänä kun syötiin oli vieläkin maukkaampaa.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)