tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lohivoileipäkakku


Olen nyt päättänyt tämän kesän osalta, että lomailen tästä blogistani hieman enemmän ja kirjoittelen sitten kuulumisia ja reseptejä kun siltä tuntuu. (Katsotaan kuinka tässä käy tuleeko vieroitus oireita vai tuleeko sitä kuitenkin kirjoiteltua vaikka kuinka tässä teille toisin lupailen.)
Samoin on ruokien laita harvoin tulee viikon ruokalistaa nyt tehtyä, koska minulle tämä kesä on aina pakastimen tyhjennyt aikaa. Siispä nytkin on syöty pari päivää kolmea eri ruokalajia kunkin makumieltymysten mukaan.
Pakasteesta vain laatikoita tyhjennellen.
Ja saapas sitten tuolla ulkosalla ennemmän aikaiseksi, kun ei mene koko aamupäivät ruokia tehdessä.

Tämä voileipäkakku oli viikonlopun valmistujaisten vetonaula.
Sen kyllä tiesin jo tehdessä, koska tällä samaisella ohjeella olen melkeinpä kaikki lohihyydykekakkuni tehnyt.
Nyt vain tein sen Kinuskikissan blogista katsomallani mallilla.
Eli taas on hieman omaa ja lainattua.

Ukkoseni on nyt aloittanut pihalle aidan teon.
Tämä aita tulee pelkästään kukkamaalle ja ostamani köynnösruusu saa sitte sitä pitkin kiipeillä ja rönsyillä.

200 g real tummaa leipää
150 g vaaleaa paahtoleipää

Täyte:

6 liivatetta
200 g valkosipuli-yrtti tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
300 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 dl ruohosipulisilppua
1/2 dl tillisilppua
5 lehteä basilikaa
1 rkl paprikamaustetta (laitoin 1 paprikan tilalle, koska vieraissa oli paprika allergisia)
2 tl sitruunapippuria (tämäkin 2 rkl sitruunamehun tilalle)
2 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon kermaviili ja ranskankerma.
Sekoita joukkoon myös muut ainekset paitsi kerma.
Purista liivatelehdistä neste ja laita ne kiehuvaan vesitilkkaan sekoitellen nestettä.
Anna pieni hetki jäähtyä ja kaada sitten lohiseoksen sekaan.
Anna täytteen päästä hieman hyytymisen makuun ja lisää sitten joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.
Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta maidolla hieman leivän pintaa ja puolita leipäpalat kolmion mallisiksi.
Vuoraa lasikulho kelmulla joka paikasta ja asettele tummat leipäpalat kulhoon halluamallasi tavalla.
Kaada täytettä puoli annosta kulhoon ja laita sitten vaaleaa leipää yksi kerros tiiviisti vuokaan.
Kaada loppu täyte kulhoon leipien pääle ja taas vaalea leipä kerros.
Sitten vain kelmu tiiviisti päälle ja lautanen painoksi.
Sitten vain jääkaappiin vuorokaudeksi niin seuraavana päivänä saa kumota upean kakun vieraiden ihasteltavaksi.



10 kommenttia:

  1. Tämä kakku on ollut to-do -listalla jo vaikka kuinka kauan, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi.On kyllä todella kaunis kakku!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nanne, kyllä kävi kuhina voileipäkakulla kun sen pöytään toin ja lisääkin olisi saanut olla.

      Poista
  2. Voi kun osaisikin tehdä voileipäkakkuja. En juo maitoa ja olen tosi huono maitotuote-leipomuksissa. Hyvää kesää ja kirjoittele välillä.
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos H, kyllä täältä tätä tekstiä tulee vaikka näin kesällä varmaan hieman vähemmän.

      Poista
  3. Todella herkullisen näköinen ja vähän erilainen, voisko sanoa että kahvipöydän kunkku. Voileipäkakut yleensä ovat saman pitkulaisen kaavan mukaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula, itsekin pidin tässä kakussa sen vähän erilaisesta mallista ja näöstä.

      Poista
  4. Toivottavasti et ihan kauhian pitkää blogitaukoa aio pitää, tykkään niin kovasti käydä lukemassa juttujasi ja kurkkimassa, mitä kivaa milloinkin olet saanut aikaan! Mukavaa ja leppoisaa kesää joka tapauksessa! -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, mukavaa kuulla, että lukijoita ja kiinnostuneita näistä höpinöistäni vielä löytyy.

      Poista
  5. Minäkin käyn täällä viikoittain lueskelemassa ja katselemassa vaikka vasta 17 olenkin :) kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara, kyllä on ilo kirjoitella kun kuulee teistä lukijoista. Mukavia luku hetkiä edelleen.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)