lauantai 14. kesäkuuta 2014

Jäätelökakku


Tein tämän jätskikakun pojan valmistujaisiin, mutta jätin sen pakkaseen odottamaan, koska tarjottavaa oli taas aivan liian monta sorttia.
Siispä sain hyvän syyn ottaa tämän ihanuuden pakkasesta, kun poikani anoppi tuli kahvittelemaan tällä viikolla.
Todella helppo vamistaa ja makukin oli mitä ihanin.
Ohjeen nappasin Philadelphian mainos lehtisestä.

Täällä ollaan vietetty rauhallista viikonloppua.
Tänään on vielä tarkoitus grillailla broileria ja grillijuustoja.

Nyt ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä käsitöitä ja alkaa pikkuisen jo sormia syyhy(ttämään. Kaipa sitä on taas selattava nuo lehdet ja alettava suunnittelemaan seuraavaa projektia.

n.300 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
25 g tomusokeria
150 g dikestive-keksejä
100 g voita
3 pkt philadelphia maradouta
4 dl maustamatonta jogurttia

Sekoita sauvasekoittimella mansikat ja tomusokeri soseeksi.
Hienonna keksit (itse laitoin keksit kahden pussin sisään ja löin pussia parikertaa pöydänkulmaan. Sitten otin kaulimen ja murskasin loput kaulimella painaen).
Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
Sekoita suklaiset tuorejuustot ja jogurtti sekaisin vatkaimella tästä tulee sitten se suklainen seos. Kaada kaksi komasosaa seoksesta vuokaan ja levitä mansikkaseos suklaatäytteen päälle. Kaada senjälkeen loput suklaaseos vuokaan. 
Marmoroi pontaa kevyesti kuljettamalla haarukanvartta kerrosten läpi.
Laita sitten kakku pakkaseen ja anna sen jäähtyä sielä vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli.
Anna kakun sulaa hieman ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. En huomannut reseptissä suklaatäytteen ohjetta, onkohan se unohtunut postauksesta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suklaatäytteen saa tuosta philadelphia marabou suklaatuorejuustosta ja maustamattomasta jogurtista.

      Poista
  2. Eikös se ole tuo philadelphia marabou e suklaatäyte? :)
    Kiitos Tupu sinulle näistä kaikista ohjeista, niitä on ollut kiva katsoa ja olenkin itse tehnyt niistä monia omassa keittiössäni. Tykkään ns. tavallisista kotiruuista, enkä mistään "pässin kiveksistä" :D Jatka samaan tyyliin ja aurinkoista kesää sinulle! :)
    -Tanja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos sinulle Tanja kommentistasi.
      Oikeassa olit juuri tuo maraboun tuorejuusto jogurtilla on tässä se suklaonenseos. Mukavaa kuulla, että pidät ohjeistani. Itse olen niin tavallisen ruoan ystävä ja helppoakin vielä saa olla niin minä tykkään vielä enemmän.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)