maanantai 12. toukokuuta 2014

Grillikyljet


Otin osaa Suomen kotitilan kilpailuun ja ensimmäisessä osiossa tuli kotiin kolme lihapakettia, joista piti tehdä grilliherkkuja.
Niinpä valitsin tälle viikonlopulle paahtokyljen sekä luuttoman kyljen. Kaslerin laitoin pakastimeen odottamaan ensi viikonloppua.

Kumpaistakin lihaa oli noin vajaa kilon satsi.


Katselin pitkään toisten blogien tekemiä grillikylki reseptejä ja lopulta itse päädyin tälläiseen versioon.
Tein siis kummatkin kylkipalat uunissa samaan aikaan ja maustoin ne vain eri tavalla.


Luuttoman kyljen maustoin grillimausteella ja paprikajauheella. Sitten laitoin jääkaappiin makustumaan seuraavaan päivään asti. Seuraavana päivänä kiedoin lihan kosteaan leivinpaperiin ja sitten vielä tiiviisti folioon kääräistynä uuniin 150 asteeseen noin 3 tunniksi paistumaan.

Paahtokylki taas sai pintaansa 1 rkl suolaa ja mustapippuria 3 rkl fariinisokeria 3 rkl sipulirouhetta ja 1 rkl valkosipulimurskaa 2 tl chilijauhetta. Annoin makustua jääkaapissa seuraavaan päivän ja  
sitten vain kääräisin samallatapaa ensin kostutettuun leivinpaperiin ja päälle folio.
Sitten vain uuniin köllöttämääm kolmeksi tunniksi kaverin viereen.

Kylkien muhiessa uunissa tee marinaadi lihoille, jolla sitten sivellään lihoja grillatessa.

Grillimarinaadi:

oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 dl ketsuppia 
2 rkl balsamikoa
2 dl cocacolaa
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
3 rkl soijakastiketta
1 tl mustapippuria

Murskaa valkosipulit veitsen lappeella ja leikkaa sitten pieniksi.
Kaada öljy kasariin ja lisää valkosipulit sekä chili ja jeera.
Anna muhia pari minuuttia ja lisää muut ainekset joukkoon.
Anna kiehahtaa ja sekoittele marinaadia noin viitisen minuuttia. Niin että kasti sakenee.
Sitten onkin marinaadi valmis.


Uunista otettaessa anna pakettien jäähtyä rauhassa noin vartti.
Sitten voikin aloittaa grillaamisen.
Grilliä ei kannata laittaa liian kuumaksi, ettei marinadi pala lihan pintaan.
Noin puoli tehoa oli hyvä meidän kaasugrillissämme.
Valele lihoja marinaadilla vähän väliä.
Grillissä lihat olivat meillä noin 20-30 minuuttia.

Tuli kyllä todella herkullista ja mureaa lihaa syötäväksi.
No, meitä oli kolme syöjää joten lihoja jäi vielä tämän päivän possurisottoonkin ja herkkullistahan siitäkin tuli, mutta siitä sitten oma juttu varmaankin huomenissa.




2 kommenttia:

  1. hei Tupu. Yks lihapala piti säästää elokuun haasteeseen! Eli anna sen kaslerin olla sielä pakkasessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos Nanna.
      Tälläinen lahopää minä juuri olen. Onneksi ilmoitit asiasta, ettei mennyt mönkään koko asia.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)