kotiliesi

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Täytetyt sulkaa-marjamuffinit


Tänään tuli leivottua, ei ehkä maailman kauniinpia, mutta herkullisempia muffineita.
Näihin kuuluisi kuorrutus vielä päälle, mutta nyt kun tein nämä ihan meidän perheen syötäviksi jätin kuorrutuksen pois.
Ohje on peräisin kausiherkkuja-kirjasta.
Näihin muffineihin voi käyttää melkeinpä mitä tahansa marjaa, mutta minulla oli nyt pakkasessa karpaloita, niin tuli niitä laitettua ja tuli kyllä todella herkullisen makuisia.


Tänään oli saunan siivous päivä Ukkoseni pesi saunan rallit ja lattian painepesurilla ja minä siivoilin saunatupaa.
Kävelylläkin tuli käytyä tässä iltasella, ennen saunomista.

3 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 dl (luomu)grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl ´(luomu intiaani)sokeria
1 1/2 tl kaardemummaa
3/4 dl öljyä
2 dl (luomu täys)maitoa
1 kananmuna

Täyte:

100 g valkosuklaata
1 dl pakastettuja karpaloita

Kuorrute:

1 dl tomusokeria
2 tl vettä tai sitruunanmehua

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ploittele suklaa karpalon kokoisiksi paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja annostele puolet taikinasta 10 muffinssivuokaan.
Jaa sulkaa ja karpalot taikinan päälle ja kaada loppu taikina kanneksi marjojen päälle.
Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Voit halutessasi kuorruttaa muffinssit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)