sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ruokabyramidihuijaus



Postilaatikosta kolahti jokin viikko sitten todella mielenkiintoista luettavaa. 
Kiitos kirjan julkaisijalle Ateena-kustannusyhtiölle, jolta kirjan sain luettavakseni sekä tietysti kirjan kirjoittajille Susanna Kovaselle ja Harri Lapinojalle.

Tätä kirjaa täytyy lukea ajatuksella ja miettiä lukemaansa niin paljon on asiaa kerätty kansiin.

Kirjassa on kerrottu ruokateollisuudesta ja ruoan "puhtaudesta" eli kuinka ruokapöytämme alkaa täyttyä ruokaan lisätyistä kemikaaleista.
Samoin kotimaisuudesta, joka ei takaa ruoan laatua saatikka onko ruoka edes kotimaista?
Valmisruokien lisäaineista, josta on tuoteselosteissa ylimalkainen kuvaus, saatikka aineista joita ei edes mainita.

Lisäksi kirjassa on todella kattavasti selitetty tuotteissa vilisevät sydänmerkki, joutsenlippu, avainlippu sekä luomumerkit ja kuinka merkit tehoavat meihin ostajiin.
Tässä pieni pinta raapaisu kirjasta ja hieman sen sisällöstä. 
Itselleni tuli ainakin niin paljon uutta ja vanhaa mutusteltavaa aivoriiheen, että taidan lukea kirjan vielä jonkin ajan kuluttua uudelleen, niin saa kiteyttää vielä paremmin kaiken lukemansa.
Suosittelen ehdottomasti kirjan lukemista, jos vain on vähääkään kiinnostunut mitä suuhunsa haluaa laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)