maanantai 28. huhtikuuta 2014

Purjo-perunakeitto


Tänään on hoidokeille ruoaksi kinkkukiusausta, mutta itseni teki mieli keittoa.
Siispä aamulla puuroa tehdessäni kuorin keittoainekset valmiiksi.
Nyt kävi kuitenkin niin, että keitto teki kauppansa muillekin ja kinkkukiusaus sai jäädä seuraavan päivän ruoaksi.


5-7 perunaa
1/2 purjoa
3 valkoksipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
50 g suolatejuustoa

Kuori ja lohko perunat ja pese halkaistu purjo ja leikkaa se osiin, vihreä osa oikein pieniksi paloiksi.
Leikkaa ja silppia myös sipuli ja valkosipulit.
Lisää ainekset kattilaan ja kaada päälle vesi sekä kanaliemikuutio.
Keitä kaikki ainekset kypsäksi ja soseuta sekoittimella.
Lisää sitten sulatejuusto nokareet ja mausteet soseen joukkoon ja anna vielä kiehahtaa niin, että sulatejuusto kerkeää sulaa keiton sekaan.
Halutessasi voit koristella keiton ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)