torstai 3. huhtikuuta 2014

Porkkanaiset sisarussämpylät



Tänään tuli laitettua kaksi taikinajuurta tulemaan. Vehnäinen ja rukiinen juuri, niin ensi viikolla pääsee kunnolla leivän tekoon.
Tänäänkin tein tälläisiä sisarusleipiä kaksi, niin loppu viikko ollaan omilla leivillä.
Makaronilaatikko oli samaan satsiin uunissa leipien kanssa.

Hoidokeiden lähdettyä laitoin kumpaakin kaakeluuniin tulen. 
Ukkoseni kun on nyt ulkoruokinnassa (tekee kovalla touhulla leikkimökkiä ulkona.)
Välillä vien kahvia ja piirakkaa ulos, kun ei millään tohdi tulla sisälle juomaan. Juuri ja juuri on syömässä käynyt sisällä. Ruokaa kun en ulos luvannut viedä.

5 dl vettä
50 g hiivaa
100 g voita
2 suurta porkkanaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
6 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 dl vehnärouhetta
n. 7-8 dl (luomu)spelttijauhoja
1 1/2 dl kurpitsansiemeniä

KORISTELUUN:
kurpitsansiemeniä

Kaada kulhoon kädenämpöinen vesi ja murenna joukkoon hiiva.
Sulata voi ja raasta porkkanat.
Lisää joukkoon voisula ja loput ainekset. Sekoita hyvin ja anna sitten kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia.
Vaivaa taikinaa kevyesti ja lisää tarvitaessa jauhoja.
Jaa taikina puoliksi ja sitten puolikkaat seitsemään osaan.
Pyörittele palat sämpylöiksi ja nostele pellille leivinpaperin päälle.
 Jätä sämpylöille välit, kohotessaan ne umpeutuvat ja saavat kauniin kukka kuvion.
Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja anna kohota noin 45 minuuttia.
Kuumenna uuni 175 asteiseksi ja paista leipä uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)