tiistai 22. huhtikuuta 2014

Rukiiset vuokaleivät


Nyt kun ruisjuurta on valmiina jääkaapissa odottamassa täytyy etsiä herkullisia ruisleipä reseptejä.
Tässä on yksi todella maukas ruisvuoka versio.
Tästä ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.
Olen nyt kaksi viikkoa tehnyt niin rukiiset kuin vaaleatkin leivät itse. Kaupasta ostan vain nuorisollemme sämpylöitä kerran viikossa.

Ihanaa, kun tuo ilma on nyt muuttunut noin aurinkoiseksi.
Tuo pukemis rumpa on paljon helpompaa ja ulkona viihdytäänkin taas paljon enemmän.
No, syödään ja nukutaan sisällä muuten touhut ovat nyt ulkoilun merkeissä.

JUURITAIKINA:

1 l vettä
10-11 dl (luomu)ruisjauhoja
2 dl ruisrouhetta
2 dl vehnärouhetta
1 dl kolmen viljan leseitä
n. 2 dl ruisjuurta

 Sekoita ainekset isossa kulhossa. Anna taikinan juurtua yön yli.

LISÄÄ SEURAAVANA PÄIVÄNÄ:

1 dl siirappia
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kolmen viljan leseitä
2 dl (luomu)spelttijauhoja
1 dl (luomu)ruisjauhoja
2-3 tl suolaa

PINNALLE:

siemeniä

Lisää kaikki loput ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Kaada taikina leipävuokiin ja ripottele siemeniä leipien päälle.
Kohota leipiä noin puolisen tuntia ja laita sitten uuniin 175 asteeseen noin puoleksi toista tunniksi.
Kääri leivät vuokineen leivinliinaan ja ota vuoka vasta hetkenpäästä pois leivästä.
Kääri vielä takaisin leivinliinaan, ettei leipä pääse kuivumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)