torstai 10. huhtikuuta 2014

Nakki-pastagatiini


Tämän ruoan tein jo alku viikosta, mutta meillä ei ruoka mitään ihme suosiota lasten keskuudessa saanut, vaikka niin luulin.
Aina sitä ei tiedä mistä nuo lapsoset oikein tykkää.
Kasviskeitot on kova sana ja huomenna, kun lupasimme grillata makkaraa ulkotulella, se kun jäi viikolla kipeyteni takia tekemättä.
Tämä ohje on Pirkka-lehdestä vuosimallia 2013/4, hieman muunneltuna tosin niinkuin minulla on tapana.

Tänään on Ukkoseni korjaillut tietokoneita. Nytkin istuskelee tuolla tuvan puolella ruutua katselemassa ja korjailemassa.
Minä taas vein vanhimman tytön tanssiin ja nuorimman tytön kanssa kävimme shoppailu kierroksella.
Nuorempi versio ei yleensä lähde kauppareissuille mielellään, varsinkin vaate- ja ruokakaupat ovat tytölle aivan kauhistus. Lankakaupoilla kyllä käymme yhdessä sekä kaikki sisustus kiinnostaa kovastikin.
Vanhempi taas voisi käydä vaate-ostoksilla joka päivä jos vain äidin rahapussi sen sallisi.
Näin on erilaiset nämä meidän neidit vaikka ikä-eroa ei ole kuin hieman yli vuosi.

250 g täysjyväpastaa
2 dl parsakaalia
300 g nakkeja
1 sipuli
1/2 paprikaa
2 tl paprikajauhetta
1 tlk (390 g) tomaatti-pastakastiketta
1 tl suolaa
 1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
1 dl vettä
2 kananmunaa
n. 150 g juustoraastetta

Keitä pasta puoli kypsäksi ja lisää joukkoon parsakaali pari minuuttia ennen pastan valuttamista.
Viipaloi nakit ja leikkaa paprika kuutioiksi. Hienonna sipuli.
Kuullota sipuli ja lisää nakit sekä paprikat joukkoon.
Kaada sekaan myös pastakastike ja mausta kastike.
Huudo vielä pastatölkki vedellä ja kaada se kastikkeen sekaan.
Hauduta noin 10 minuuttia.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.
Sekoita pastan joukkoon nakkikastike ja levitä päälle juusto-munaseos.
Gratinoi 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


1 kommentti:

  1. Eihän noista "nappuloista" aina tiedä. Toisena päivänä voi taas maistua se mikä ei tänään maistu. Meillä kasvissosekeitto oli pojan lemppariruoka pienenä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)