maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kinkkupiiras


Olen teille jo moneen otteeseen kertonut, kuinka itse tykkään suolaisista piirakoista enemmän kuin makeista.
Niinpä nytkin tuli tehtyä suolainen piirakka piitkästä piitkästä aikaa.
Olen tässä hieman himmaillut näitä meidän syömisiä ja piirakat sunmuut on jääneet tekemättä.
Mutta nyt oli pakko saada pakastimeen jotain vierasvaraa, kun näytti niin onnettomalta tuo tarjottava.

Meille aukeaa ensi viikolla uusi Lielahtikeskus tähän lähelle ja siellä oli tänään kuntosalilla, (johon olen muuten ilmoittautunut) avoimien ovien päivä.
Oli siellä komeat puitteen ei voi muuta sanoa. Kyllä nyt kelpaa kuntoilla. Itseäni kiinnosti kovasti kuntosalin jumpat, joita on joka päivälle, nyt saa sitten vain valita mihin jumppaan sitä menee milloinkin.
No, nuo rajuimmat jumpat saan suosilla jättää hyvä kuntoisemmille, mutta monta mukavaa jumppaa sieltä löytyi minullekin.

Nyt sai vihdoin avata keittiön ikkunan ja kuunnella lintujen sirkutusta, kun tuo ilma lämpeni niin ihanasti.

POHJA:

100 g voita
2 dl (luomu)vehnäjauhoja
2 rkl vettä
174 tl suolaa

TÄYTE:

250 g palvikinkku suikaleita
1 dl säilyke paprikaa etikkaliemessä
1 sipuli
200 g creme fraichea
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl persiljaa

Sekoita pohjan kaikki ainekset taikinaksi.
(Saat jääkaappikylmän voi hyvin sekoitettua kun pilkot sen pieniksi paloiksi taikinakulhoon.)
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita piiraan päälle kinkkusiivut ja paprikan suikaleet sekä raaka sipulisilppu. (Jos haluat sipulin maistuvan vähemmän valmiissa piirakassa, se kannattaa paistaa etukäteen.)
Sekoita munat ja creme fraiche sekaisin ja kaada paprikoiden päälle.
Ripottele juustoraaste  ja mausta mustapippurilla ja lopuksi persilja silppua pinnalle.
Laita uuniin 175 asteeseen noin 35 minuutiksi.


2 kommenttia:

  1. Vesi tuli kielelle ihan kirjaimellisesti. Täytyykin pitää sellainen suolaisten piirakoiden kausi, kun ei minunkaan ole tullut niitä tehtyä taas pitkään aikaan. Ja yksi "kiero" tapa syöttää pikkutähteet huomaamatta, kun laittaa juuston alle piirakkaan.
    Mukavaa työviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Sirkku. Juuri näin minäkin yleensä aina teen.
      Pst. ei sitten kerrota kellekkään.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)