tiistai 29. huhtikuuta 2014

Jauheliha-sipulipihvit


Tänään on päivä taas mennyt semmoista kyytiä etiäppäin.
Vielä olis kaupassa käyntiä ja joogaa tiedossa tälle päivälle.

No, mutta aamusella lopulta herättyäni kunnolla.(Viimme sunnuntain jumpista vielä niska hieman jomottelee, tätäkö se nyt on kun sanotaan, ettei urheilija tervettäpäivää näe?)
 Aloin valmistella tämän päivän ruoaksi jauheliha-sipulipihvejä.
Ohjeen napsaisin ruoka-pirkkan maaliskuun numerosta pienin variaation toki, kun on minusta kyse.

400 g naudan (luomu)jauheliha
1 dl korppujauhoja
2 dl (luomu)maitoa
1 sipuli
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl timjamia
1 1/2 tl (ruusu)suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

KASTIKE:

2 sipulia
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 dl (luomu)kermaa
mustapippuria

Sekoita maitoon korppujauhot ja anna turvota kymmenisen minuuttia.
Leikkaa sillä välin sipulit pieniksi.Lisää sitten kaikki ainekset korppujauhoseokseen.
Anna makustua hetki ja muotoile sitten taikinasta kostutetuin käsin pihvejä.
Paista ne pannulla molemmin puolin kypsäksi ja ota hetkeksi pois pannulta.
Paahda kastiketta varten kuoritut ja leikatut sipulirenkaat pannulla öljyssä. Lisää pannulle kerma  sekä pihvit anna hetki hautua kerman kokoon ja tarjoile perunamuusin tai kasvisgratiinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)