keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Herkulliset kaalisalaatit


Olen nyt lukenut paljon Antti Heikkilän kirjoja uudestaan.
Yksi niistä on nimeltään Hyvän olon keittokirja 2. Siinä on todella hyviä reseptejä, mutta ylitse muiden on minun mielestäni tämä kaalisalaatin ohje, jota saisi syödä joka ruokailun yhteydessä ja niin paljon kun haluaa.
Olen tätä kyllä aijemminkin tehnyt ja hyväksi todennut, mutta unohtanut taas vallan koko salaatin. Nyt salaatti vieraileekin ruokapöydässämme ainakin parikertaa viikossa, jos ei useimminkin.
Nytkun vielä kauppoihin on tullut uutta satoa kaalista niin tämä salaatti on kuin piste iin päälle.

Salaattiin tulee pohja eli kaalia ja valkosipulinkynsiä sekä chilipalko. Tätä kuuluu löytyä jääkaapista aina, niin salaatin teko on yksinkertaisen helppoa ja nopeaa.

Elikä pilkoin pieniksi 1 pienen kaalin ja sekoitin sekaan kolme isoa valkosipulinkynttä murskattuna sekä yhden chilipalon.
Tämä on siis salaatin pohja ja tätä kuuluisi olla aina jääkaapissa ja tähän sitten sekoitetaan mieleiset tuotteet kaveriksi.
Ensimmäisellä kerralla tein kirjan ohjeella (ylempi kuva).
Pilpoin sekaan avokadon ja 3 paistettua pekoni siivua.
Oliiviöljyä voi laitta myös kaveriksi, mutta minusta tämä on jo näin niin herkullista.

Sitten tänään tein taas lisää salaattipohjaa ja lisäsin osaan avokadon, 3 aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa maun mukaan.
(Kuva alla.)

Tuli taas niin herkullista, että salaattikulho ammottaa jo tyhjyyttään.
Pakko kai se on illaksi tehdä uusi satsi salaattia, koska tästä määrästä nyt ei enään riitä koko sakille syötäväksi.
No, onneksi salaattipohjaa on vielä jääkaapissa jäljellä, joten homma ei paljoa aikaa eikä tarmoa vie.
Veikkaampa, että te jotka uskallatte kokeilla salaattia jäätte samanlailla nalkkiin kun me Ukkoseni kanssa, on se niin hyvää.


6 kommenttia:

  1. Kiitos taas älyttömän yksinkertaisesta ja toimivasta vinkistä (= pidä salaattipohjaa aina varalla).
    Miksihän tuollaista ei ole ennen keksinyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tätä ollaan meillä nyt harrastettu kolmisen viikkoa ja todettu todella hyväksi ratkaisuksi.
      Eikä maistu salaatti kuitenkaan koskaan samalta.

      Poista
  2. TRälläseen kaalisalaatinpohjaan en oo vielä törmännytkään. Siis kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, aina vain eri lisukkeet mukaan niin salaatti ei maistu ollenkaan samalat.

      Poista
  3. Hyvälle näyttää ainakin tämä salaatti... joten pakkohan sitä on kokeilla. En vaan tiedä mitä vatsa kaalista tuoreena tykkää? Mutta kokeilemallahan sekin selviää..
    Kiitos haasteesta, mietin, että olen saman näiden vuosien ( 7 v) aikana joskus tehnyt. Joten en ihan lupaa, jaksanko sitä kahlata enää..
    Kiitos kuitenkin...:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna. Itsellä sama tuon haasteen kanssa olin sen jo jossain kohtaa tehnyt, mutta nyt meni ihmeen helposti nuo jutut. Viimmeksi takkusi koko päivän. Mutta itse en tykkää haasteista ollenkaan, koska niihin menee kuitenkin niin paljon aikaa.

      Suosittelen kokeilemaan. Itse olin myös hieman varpaisillani miten käy, mutta minulle ainakin sopi ja tykästyin.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)