kotiliesi

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Reseptien aarteet ja viili




Gummerus tarjosi Blogat.fi-palvelun kautta luettavakseni uutukaisen Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle-kirjan.
Kirjan on kirjoittanut Verna Kaunisto-Feodorow.
Kirjasta huokui heti ensi sivuista lähtien nostalginen ja upeasti kerrottu sukutarina eli kirjailijan sanoin "kirja on yhteenveto vanhasta ja äskettäin eletystä, yhdessä erikseen ja lomittain"
Erityisen ihania ovat vanhat kuvat ja reseptit, joita kirjassa on  runsaasti.
Monen monta reseptiä jäi kutkuttamaan mieltä, mutta tällä kertaa minulla ensimmäisenä tuli tarve tehdä viili-resepti, siitä kun itselle tulee mummola mieleen ja kesät, jolloin mummolan tuvassa oli aina viiliä tulemassa.
Olen tätä ennenkin täällä blogissani tehnyt, mutta kevät ja kesä ovat minusta juuri viili aikaa.
Meillä se ainakin menee silloin parhaiten kaupaksi.

1 l täysmaitoa
1 täysmaidosta valmistettu viili 

Annostele ruokalusikallinen viiliä pieniin kulhoihin ja lisää jokaiseen kulhoon viilin päälle 1 1/2 dl täysmaitoa.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä viili sitten jääkaappiin.
Tarjoile viilli sokeri ja kanelin tai talkkunajauhon, sokerin ja marjojen kanssa.
Meillä tytöt tykkäävät viilistä hillon hillon ja marjojen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voi, tästä tulee lapsuus mieleen. Meitä asui 4 hengen perhe 1 h + k puutalo-asunnossa, ja äiti teki viiliä.
    Hyvää pääsiäistä Tupun tupaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Miksu. Ihanaa että teksti herätti muistoja, niin se teki minullekin.
    Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)