lauantai 12. huhtikuuta 2014

Gluteenittomat perunarieskat


Ukkoseni lähti juuri viemään tyttöjä yökyläilemään isollesiskolleen.
Tämä on nyt ensimmäinen kerta kun pääsevät yöksi isosiskon kotiin. 
Päivällä kävimme kaupoilla hakemassa karkkia ja sipsuja.
Lisäksi tein isollesiskolle tuliaisiksi hieman omaa syötävää eli näitä gluteenittomia perunariskoja.

Ukkoseni leikkasi ja muotoili pihasyreenimme, joka oli päässyt hieman rehottamaan.
Tänään sitten illalla laitetaan ulkotuli päälle ja poltellaan oksia.
Muuten päivä on mennyt ruoanteon ja kauppareissun merkeissä, niin ja lukemalla Ruokapyramiidi huijausta.
Pian on kirja luettu ja saatte kuulla kommenttini kirjasta.

2 1/2 dl perunahiutaleita
4 dl vettä
50 g voita
1/2 tl (ruusu)suolaa
2 kanamunaa
5 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Mittaa vesi perunahiutaleiden päälle ja anna sen imeytyä.
Lisää  voi, suola, munat ja leipäjauhoseos. 
Sekoita kakki tasaiseksi.
Jaa taikina lusikalla keoiksi leivinpaperille.
Taputtele niistä leipäjauhoseoksella, pyöreitä rieskoja.
Voitele munalla ja halutessasi voit laittaa pinnalle seessamin tai unikonsiemeniä.
Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet kauniin värin pintaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)