sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Spelttiset-karpalokeksit


Tuli tehtyä karpalokeksejä tuossa pika pikaa, kun uuni oli muutenkin ruoan taikia jo päällä.
Nämä on sitten niin yksinkertaiset ja helpot valmistaa, aivankuin kaurakeksejä tekisi.
Näissähän voi varioida vaikka kuinka, laittaa vaikka punaherukoita marjoiksi ja kaurahiutaleita speltin tilalle. 
Tämä ohje on näpistetty Kausiherkkuja omasta pihasta-kirjasta.

Tulin vielä lisäämään tähän tekstiin, kun anonyymikin huomautti, että on karsean näköisiä keksejä.
Nämä minun leipomukseni on aina tummempia kuin tavallisella sokerilla tehdyt ja itsekin sanoin Ukkoselleni ja tytöille, että varsinkin tuo ala kuva näyttää enemmän lihamurekkeelta kuin kekseiltä.
Mutta todella herkullisia keksejä vaikka itse sanonkin.

Tuossa aamusella kävimme jo Ukkoseni kanssa aamukävelyllä ja ihastelimme kevään luontoa.
 Kävellessämme metsäpolkua tikkakin oli eksynyt polullemme.
Rummutti kovasti valolampun kupua ja meteli kuului jo pitkälle.

Ukkoseni kasailee tuolla ulkona eilen ostamiamme kottikärryjä, jotta päästään siirtelemään loput puut pihalta puuvajaan. Nyt kun sinne taas mahtuu talven jäljiltä puita.

100 g voita
4 dl spelttihiutaleita
1 1/2 dl (intiaani)sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 1/2 dl pakaste karpaloita tai 1 dl kuivattuja

Sulata voi ja sekoita muut ainekset hieman jäähtyneen voisulan joukkoon.
Paista uunissa 175 asteessa noin kymmenisen minuuttia.
Nosta jäähtyneet keksit pelliltä ja laita kannellisiin astioihin, ettei keksit kostu ja sitkisty.



2 kommenttia:

  1. Aika karseen näkoisiä mutta maku on varmaan hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näkö ei kerro kuinka herkullisia on. Minulla vielä tuo intiaanisokeri tummentaa keksit, mutta onpas sitten terveellisempiä ja makua on tuplasti lisää.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)