sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sienipiiraat


Eilen illalla pidimme Ukkoseni kanssa pitkästä aikaa leffaillan.
Ukkoseni oli ostanut "Le chef-rakkaudesta ruokaan" dvd:n ja oli kyllä todella hyvä leffa.

Tänä aamuna sitten saapui pihaamme lasti puita ja pian menemme niitä kärräämään puuliiteriin.
Aamusella tuli myös leivottua, niin suolaista kuin makeaakin herkkua. 
Nämä sämpylätaikinasta jasuppilovahveroilla täytetyt piiraat ovat huippu hyviä.
Ohjeen löysin taas Omenamintun-blogista, mutta sitä hieman muuntelin ja itselleni tei sopivammaksi.

5 dl käden lämpöistä vettä
1/2 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2-3 dl tähteeksi jäänyttä riisipuuroa
2 dl spelttijauhoja
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja
3 rkl sulatettuavoita

Täyte:

n. 3 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 punasipuli
1 rkl voita
3 rkl balsamietikkaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl tuoretta persiljaa
1/2 dl tuoretta timjamia
1 prk tuorejuustoa (minulla paprika-sipuli makuna)

Voiteluun: muna

Kaada kädenlämpöiseen veteet hiiva ja suola sekä hunaja.
Sekoita ja anna aineksien liueta veteen.
Lisää jauhot vähän kerrallaan hyvin sekoitellen.
Lisää sulatettu voi taikinan joukkoon.
Jätä taikina hieman lydähköksi.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksin kertaiseksi.

Laita kuivatut sienet likoamaan veteen.
Purista sienistä vesi ja paista pannulla.
Lisää joukkoon voinokare ja sipulisilppu, etikka sekä mausteet ja yrtit.
Paista niin, että sipuli on kauniin läpikuultavaa.

Tee kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja jätä sämpylät hetkeksi kohoamaan liinan alle pellille.
Ota juomalasi ja kasta sen pohja jauhoihin.
Paina sillä sämpylän keskelle syvennys.

Voitele sämpylän reunat munalla ja täitä syvennykseen tuotejuustolla ja sieniseoksella.
Paista uunissa 225 asteessa noin kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)