kotiliesi

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Savulohilaatikko


Viikonloppuna savustetusta lohesta jäi sen verran tähteitä, että tein savulohilaatikon, johon laitoin spelttihelmiä. Toki spelttihelmien tilalla voi käyttää ohrahelmiä tai perinteistä riisiäkin.

Tuli kyllä herkkua, jopa lapset pyysivät lisää.
Tuli jo eilen tehtyä nämä tämän päivän ruoat valmiiksi, niin aamupäivä ei ollut niin kiireinen.

Olin tässä lentää pyrstölleni, kun kävin Herkkusuun parhaat blogit sivuilla olin päässyt kolmanneksi viimmeviikon herkullisimmat blogit osiossa. Kiitos tietenkin kuuluu teille rakkaat lukijani, jotka käytte täällä selailemassa ja lukemassa kuulumisiani.

pronssi

3 dl spelttihelmiä
3-4 dl savustettua lohta
1 fenkoli
2 dl herne-maissi-paprikaa
1 iso porkkana
2 rkl tilliä
1/2-1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 rkl sitruunanmuhua
6 dl(täys)maitoa
2 kananmunaa


Kaada uunivuokaan spelttihelmet ja kalanliha sekä pienitty fenkoli ja porkkana.
Lisää myös herne-maissi-paprikat ja mausteet.
Vatkaa munamaitoseos ja lisää sitruunanmehu. 
Kaada ne myös vuokaan ja sekoita hyvin.
Laita uuniin 225 asteeseen noin tunniksi ja jätin vielä jälkilämmölle seuraavan tunnin ajaksi eli lämpö pois mutta anna laatikon muhia vielä uunissa.

t

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)