maanantai 3. maaliskuuta 2014

Punaherukkapiirakka


Meillä on pakkanen vielä pullollaan marjoja vaikka kaikki koitamme niitä käyttää parhaamme mukaan.
Kiisselit, piirakat ja aivan pakasteesta suoraan sekä
hyviä smoothien ohjeita olen myös katsellut ja pari jopa löytänytkin, kun vain kerkiän testaamaan.

Olen nyt alkanut tehdä kaikki makeat herkut intiaanisokerilla.
Ulkonäköön ehkä vaikuttaa hieman, mutta maku on taas paljon paljon parempi.

POHJA:

1/2 dl (intiaani)sokeria
2 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
100 g voita

TÄYTE:

1 kananmuna
1 dl (intiaani)sokeria
3/4 dl (luomu)vehnäjauhoja
ripaus (ruusu)suolaa
1 tl vaniljasokeria
n. 4 dl punaisiaviinimarjoja

Sekoita kulhossa kuivat ainekset ja lisää jääkaappikylmä voi kuutioina joukkoon ja nypi sormin tai sekoita yleiskoneella sekaisin.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 175 asteessa noin 10  minuuttia.
Vatkaa sillä aikaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. (Intiaanisokeri ei vaahtoudu niin nopeasti kuin vaalea sokeri.)
Yhdistä kuivat ainekset ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon.
Lisää marjat ttäytteeseen varovasti käännellen. Levitä täyte kuumalle pohjalle ja paista vielä noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)