kotiliesi

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Possun ulkofilee uunissa ja pihveinä


On se nyt kumma, kun viikonloppuna sitä saisi nukkua vähän pidenpään, niin eikös sitä silloin sitten kuku pirteänä kuin peipponen jo kukonlaulun aikaan. 
Olemme nyt kumpaisenakin lomapäivänä Ukkoseni kanssa noustu kuuden jälkeen aamulla ylös. No, tuntuuhan tämä päivä näin ihanan pitkältä.


Eilen tuli tehtyä possun ulkofileestä kahdenlaista ruokaa.

Leikkasin edellis päivänä ensin kuusi sentin paksuista pihviä ulkofileestä ja nuijin ne ohuiksi. Sitten vain laitoin leikkeet marinaadiin muhimaan seuraavaan päivään.

Marinaadiin laitoin 1/2 dl oliiviöljyä, murkasin yhden valkosipulinkynnen joukkoon ja 3 rkl soijakastiketta sekä tummaabalsamikoa myös 3 rkl. Maustoin 1/2 tl sokeria ja saman verran suolaa sekä mustapippuria.
Sitten vain jääkaappiin odottamaan, paistamista.
Stten vain pannulle, leikkeet paistetaan molemminpuolin kauniin kullankeltaisiksi.
Rasvaa ei pannulle tarvitse laittaa, koska marinaadista sitä tulee kuitenkin.


Vielä jäi possua hieman yli kilon pala jonka pintaan tein ristiviillot ja maustoin sweet chili kastikkeella ympäriinsä.
Maustoin 2 rkl grillimaustetta, 1/2 tl suolaa, 2 tl currya ja 1/2 tl musta- ja valkopippuria. Koita saada mausteita myös viiltokohtiin.
Paistoin pinnan pannussa ja laitoin uuniin 175 asteeseeen noin 1 1/2 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)