kotiliesi

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Porkkanainen tomaattikeitto


Tässä ei vieläkään ole kaikki keitokset mitä tälle viikolle olen tehnyt.
Tänään kävi kanawokin kanssa niin, että se meinasi loppua aivan kesken, joten tein meidän koulusta ja töistä palaaville siskonmakkarasopan.
Nyt on ruoassa tullut joku piikki meillä vastaan. Ennen riitti ruoka hyvin kaikille, mutta nyt tuntuu ettei mikään riitä. Kokoajan saa olla tekemässä jotain ruokaa. 
Ehkäpä siihen vaikuttaa taas tuo ulkoilun lisääntyminen, kun ilmat sen sallii.
Eihän tähän auta muu, kun alkaa tekemään vielä isompia annoksia
ruokaa.

Juu, meillä on nyt poika aloittanut työharjoittelun, tässä lähellä ulheiluliikkeessä ja töitä on nyt toukokuun loppupuolelle asti eli koulun loppuun asti. Sitten onkin kouluntältä erää kauppa-oppilaitoksessa ohi ja alkaa puhaltamaan uudet tuulet.
Lisää opiskelua ja armeja häämöttävät ajatuksissa.
Katsotaan mitä aika tuo.

1 iso sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
6 dl vettä
1 tlk paseerattua tomaattia
(3 pehmeää tomaattia)
1 rkl tummaa balsamicoa
3 oksaa basilkaa
1/2 tl suolaa
1/2 palko chiliä

Pilko sipuli pieniksi samoin valkosipuli sekä porkkana.
Kuullota niitä hetki padassa ja lisää joukkoon vesi, tomaattipyree ja paseerattu tomaatti (sekä jos on sattunut jäämään kypsiä tomaatteja nekin voi lohkoa keiton joukkoon).
Lisää mausteet ja anna muhia hieman kuplien noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto ja maista lisää tarvittaessa suolaa tai meillä keitosta meinasi tulla hieman liian tulista lasten makuun niin lisäsin desin vettä.
Tuon chilin voi myös jättää pois keitosta jos tuntuu ettei halua liikaa tulisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)