kotiliesi

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Pinaattinen jauhelihakastike puuliedellä


Juuri nyt Tupun tuvassa muhii puuliedellä kasviksilla höystetty jauhelihakastike.
 Ukkoseni ilmoitti koittavansa tänään keittiön puuliettä. 
Ja siitähän se sitten lähti, siis aivan lapasesta koko homma.
Pari klapia vain ja sillä selvä, sanoi Ukkoseni. No, toisinhan siinä kävi aloin tekemään huomista ruokaa pikapikaa eli nyt on huomisen  jauhelihakastikkeet vielä jälkilämmöllä liedellä.
Siinä saa porista niin kauan kun liedestä tehoja piisaa. 
Tämä se on juuri sitä meidän rintamamies-talo romantiikkaa.
Kaikki nuoriso on nyt käyneet yläkerrasta katselemassa, kun Ukkoseni ja minä olemme elementissämme.

Ukkoseni laittoi myös nämä sisätakat päälle, täällä makuuhuoneessa ja olohuoneessa sekä meni nyt vielä ilta myöhällä laittamaan ulkosaunammekin päälle eli tunnin päästä viimmeistään pääsee puusaunaan ja kaivovesi pesulle.
Tälläistä sitä sattuu kun oikein innostuu :)

400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 nyrkillistä pinaattia
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1/2 dl täysjyvä vehnäjauhoja
7 dl vettä+ ketsuppipullon loppu
1 lihaliemikuutio
2 rkl basilikaa
1/2 tl suolaa
1 tl yrttisuolaa

Paloittele porkkanat ja sipulit laita muhimaan jauhelihan kanssa öljyn kanssa pataan.
Laita joukkoon pinaatit ja anna jauhelihan ja kasvisten kypsyä noin 10  minuuttia.
Lisää joukkoon jauhot ja sekoita ne hyvin. 
Lisää vesi ja lihaliemikuutio.
Mausta. Anna sitten poreilla.
Minusta maku tulee aina vain paremmaksi mitä kauemman antaa kastikkeen muhia.
Porkkanatkin saavat oikein muussantua kastikeen joukkoon. 
Niin ettei oikein edes tiedäkkään, että kastikkeessa on kasviksia.
Tällälailla meillä käytetään herkkuruokiin salaa kasviksia ja menee kuin väärä raha ;))
Siis, ylä kuvassa ei kastike ole vielä valmista vaan se saa porista vielä ainakin puoli tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)