perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pesto-parsakaalipasta


Nyt kun päästiin taas omatekoisen peston makuun, niin sitä on joka ruokaan lisättävä.
No, tähän parsakaalipastaan se sopi kuin nakutettu.

Tänään iltapalaksi ajattelimme avata meidän grillikautemme ja grillata ulkona ulkofilee pihvit. Siispä ei tarvitse illaksi muuta kuin tehdä salaatti pihvien kaveriksi.

250 g pastaa
1 kasvisliemikuutio
1/2 parsakaalia

Keitä pasta pussin ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Lisää veteen pastan joukkoon keittämisen puolessavälissä parsakaali.

PESTO:

1 dl basilikanlehtiä
1 dl persiljaa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1/2 (sormi)suolaa
ripaus mustapippuria

Nuiji morttelissa yrtit ja valkosipulinkynnet muusiksi.
Lisää öljy ja mausteet joukkoon. Sekoita hyvin.

Sekoita kypsän pastan joukkoon pestokastike.
Voit halutessasi ripotella ruoan pinnalle vielä pinjan- ja kurpitsansiemeniä.




2 kommenttia:

  1. Voiko nuo pesto ainekset laittaa semmoiseen silppuriin ja käyttää vähän konetta päällä, vain käsrsiikö maku siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen itsekin joskus tehnyt peston tehosekoittimella ja sama koostumus sekä maku säilyy näinkin.
      Ja omatekoinen pesto voittaa nuo kaupan pestot maullaan mennen tullen.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)