kotiliesi

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Parsakaalikeitto


Meille kävi tänään ohraisesti, tämän parsakaalikeiton kanssa.
Sopan siis piti olla huomisen ruoka, mutta ajattelin tehdä sen näin hyvissä ajoin jo valmiiksi, niin ei tarvitse huomenna keitellä.
Mutta toisin kävi.
Ensin minä menin maistamaan yhden lautasellisen ja sitten toisen...
No, sitten olikin Ukkoseni vuoro maistella soppaa ja lopuksi oli jo tytötkin soppalautaset nokanalla.
No, jäihän tätä vielä pari annosta huomisellekin syötäväksi.
Mitä tästä taas opimme, ei näköjään kannata tehdä edellisenä päivänä ruokia valmiiksi.
No, huomenissa valmistan sitten jonkun muun kasviskeiton vielä tämän parsakaalikeiton kaveriksi.

Minun niin piti tehdä tämä keitto ilman kermaa tai sulatejuustoja, mutta lopuksi kuitenkin tuli sulatejuustoa pikkunokareen keittoon laitettua. Ihan vain suusrustamaan keittoa...

1 parsakaali
1 iso porkkana
1 iso sipuli
5 dl vettä
1 tl mustaapippuri
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunanmehua
50 g sulatejuustoa

Lohko vihannekset kattilaan ja kaada vesi päälle, lisää mausteet kattilaan ja anna kiehua noin 15-20 minuuttia (kasvisten koosta riippuen.
Soseuta keitto kun kaikki kasvikset ovat kypsiä.
Lisää keittoon sitruunanmehu sekä sulatejuusto nokareet. Anna vielä kiehahtaa niin, että sulatejuuston palat pääsee sulamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)