lauantai 8. maaliskuuta 2014

Papusalaatti


HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ.

Olen tässä valmistelut tämän päivän ruokaa ja nyt alkaa kaikki olla siinä mallissa, että saan laitella ne vain uuniin paistumaan puolen tunnin päästä. Mutta kuvat ja teksti siitä aiheesta tulee sitten toisella kerralla.

Tänään olisi tarkoitus pitää suursiivo ja myllätä samalla kaikki kirppis tavarat, että pääsemme noista kaapeissa lojuvista ylimääräisistä tavaroista ja vaatteista eroon.
Tätäkin olen niin kauan harkinnut, että on välillä otettava oikei itseään niskasta kiinni ja alettava vain hommiin.

En olekaan paljoa meidän sakille näitä papujuttuja tehnyt, mutta nyt koitetaan josko uppoaisi.
Ensi kesäksi, kun olen ajatellut itse kasvattaa kasvimaalla papuja pitkästä pitkästä aikaa.
Tässä on alkanut taas sellainen aivoriihi, kun kevät tekee tuloaan.
Mitä kaikkea ihanaa tuonne pihale ja kasvihuoneelle oikein tänä kesänä laittaisi kasvamaan.

1 punasipuli
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl valkoista balsamikoetikkaa
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
400 g vihreitä papuja
4 tomaattia

PINNALLE:
siemeniä

Leikkaa sipuli renkaiksi ja sekoita marinadi sitruunamehusta, hunajasta, öljystä ja etikasta sekä mausteista.
Laita sippulirenkaat liemeen ja anna marinoitua hetki.
Keitä pavut kypsiksi pienessä vesitilkassa noin 4 minuuttia.
Kaada sihtiin ja anna hetki jäähtyä.
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja sekoita jäähtyneiden papujen kanssa.
Kaada myös sipulit liemineen salaatin sekaan.
Sekoita salaatti ja anna makustua hetki jääkaapissa. Ripottele ennen tarjoilua salaatin päälle erilaisia siemeniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)