lauantai 1. maaliskuuta 2014

Yrttiporkkanat


Meillä on nyt tykästytty eri muodoissa porkkanaan. Tämä ohje on makeampi versio tämän viikon marinoituihin porkkanoihin, jotka olivat myöskin todella herkkua.
Olen jotenkin pitänyt porkkanasta enne vain raakana, mutta näin se maku muuttuu ja kehitys kehittyy.
Ohje on edelleen kirjasta Kausiherkkuja omasta pihasta.

Tänän olen syöttänyt perheelle eilistä siskonmakkarasoppaa sekä jälkkäriksi laskiaispullia. Pieni varasotto laskiaiseen, mutta pullia riittää kyllä huomisellekin, joten ei hätiä mitiä.

1/2 kg porkkanoita
3 dl vettä
1 tl suolaa
nokare voita
1 rkl fariinisokeria
1 tl yrttiseosta
 (minä laitoin yrttisuolaa suolan tilalle ja rakuunaa yrtiksi)

Kuori porkkanat ja puolita ne ja halkaise vielä pituus suunnassa.
Kiehauta vesi ja mausta suolalla.
Lisää porkkanat ja keitä kannen alla juuri ja juuri kypsäksi.
Noin 10 minuuttia.
Kaada keitinvesi tarkkaan pois.
Lisää kuumille porkkanoille voi nokare ja fariinisokeri sekä yrttimauste.
 Sekoita ravistelemalla kattilassa.
Tarjoile lihan tai kalan kanssa.
Meillä menee kyllä ihan sellaisenaankin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)