kotiliesi

torstai 13. maaliskuuta 2014

Marjapiirakka


Nämä piirakat ovat kaikki samalla ohjeella tehtyjä marjoja hieman vaihtelemalla.
Oikeasti tämä ohje on pellilliselle piirakkaa, mutta tein tästä kaksi isoa ja yhden pienen piiraan, joista isommat laitoin pakastimeen odotaamaan vieraita.
Näissä piiraissa on speltti-jauhojen ja hiutaleiden takia ihana suutuntuma sekä maku.

Minulla on noita ruokaohje leihtisiä ja lehtiä isot kasat viimme vuonna ne lajittelin vuodenaikojen mukaisesti.
Eilen sitten vaihdoin nuo talven lehdet kevääseen ja taasen tuntuu, että uusia ruokia olisi vaikka kuinka ja paljon kokkailtavaksi.                    

5 kanamunaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
2 dl maitorahkaa
100 g sulatettua voita
2 1/2 dl spelttijauhja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 1-1 1/2 l marjoja

Muruseos:

75 g  voita kuutioina
3/4 dl (intiaani)sokeria
1 tl kanelia
2 dl spelttihiutaleita
1 1/2  dl auringonkukansiemeniä
1 dl spelttijauhoja

Valmista ensin päällisen muruseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään joko käsin nyppimällä tai yleiskoneessa sekoittaen.
Seos on valmis, kun seos on murumaista.
Sekoita munat ja sokeri keskenään (ei tarvitse vatkata).
Lisää maitorahka ja voisula.
Lisää kuivat ainaat taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen.
Levitä taikina pellille tai piirasvuokiin.
Ripottele marjat pintaan ja sitten kaiken kruunaa muruseos.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30-45 minuuttiin.
Voit halutessasi tarjoilla piiraan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)