keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kukkakaali-porkkanakeitto



 Ihanaa, kun tuo aurinkokin alkaa tuolta pilkistellä. Heti tulee niin keväinen ja mukavan reipas olo.
Kuvaan pääsi tällä kertaa, myös Ukkoseni viikonlopuksi minulle ostamista tulppaaneista yksi. Sopii kyllä kuvaan todella hyvin.


Tänään mieleni tekikin jotain piristävää ja jääkaappiin katseltuani totesin piristyksen olevan kasvissosekeiton näköinen.
Viikkonlopun uunikasviksetkin pääsivät näin pois jääkaapista ja tuulettuivat uutena ruokalajina pöytään.
Koitan parhaani mukaan ettei meille tulisi ruokajätettä ja senpä takia usein teen jääkaappi tarkastuksia.
Nytkin oli tullut ostettua kukkakaalia jo uudempi versio vihanneslaatikkoon, vaikka vanhaakin oli vielä puolet käyttämättä.
Siispä sosekeiton tekoon.

1 pieni kukkakaali
2 dl uunijuureksia (porkkanaa, hieman paprikaa ja lanttua)
3  dl vettä
1 kasvisliemikutio
1/2 dl parmesaania 
(se paksu reuna, joka usein jää käyttämättä)
2 dl kermaa
1-2 tl rakuunaa
ripaus sormisuolaa

Keitä kasvikset niukassa vedessä kasvisliemikuution kanssa.
Pilppua joukkoon pieniksi leikattu parmesaanin kannikka.
Anna kiehua noin 10 minuuttia ja soseuta keitto.
Lisää kerma ja mausteet. 
Sitten vain anna keiton vielä kertaalleen kiehahtaa ja ei kun herkuttelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)