kotiliesi

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kuitusämpylät




Tein eilen taas pitkästä aikaa sämpylöitä.
Taisin kohottaa näitä heman liian kauan, kun osa sämpylöistä jäi sivuistaan toisiinsa kiinni. No, tuohan on vain kauneusvirhe ja makuun se ei onneksi vaikuta mitenkään.
Spelttijauhot voit korvata halutessasi sämpyläjauhoilla.

Tämä on nyt ensimmäinen postaus tällä uudella läppärillä.
Pikkuiseen tarvitsi Ukkoskullan apua näiden kuvien kanssa ennenkuin pääsin sinuiksi koneen kanssa, mutta eiköhän tämä tästä ala luonnistumaan pikkuhiljaa.

50 g hiivaa
5 dl rasvatonta piimää
1 rkl (luomu) hunajaa
1 tl (ruusu)suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
8 dl (luomu)sämpyläjauhoja
2 dl (luomu)spelttijauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl (luomu)kaurahiutaleita

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi jja murenna joukkoon hiiva.
Lisää myös hunaja, suola, öljy, leseet sekä kaurahiutaleet.
Vaivaa taikinaan jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
 Paloittele taikina ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota noin vartti liinan alla.
Sumuta sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 10  minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)