kotiliesi

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Feta-tomaattipiiraat


Meillä kävi tänän veljeni pikku Tiitiäisensä kanssa.
Ilta meni taas niin vauhdilla.

Tein tälläisiä suolaisia piirakoita meille kaffipöytään. (Oli kyllä niin hyviä, että poltin kitalakeni näitä syödessä, kun ei kerennyt odotaa, että tomaatti jäähtyy.)
Tähän herkuun sain joululta jääneet voitaikina levyt pakkasesta sekä hieman nahistuneet tomaatit mukavasti sujautettua.

Tein itse tuon pestokastikkeen tuohon pinnalle, mutta vaikka teinkin hieman isomman peston, niin eihän se kaikkiin piiraisiin riittänyt. Siispä hetken kaappeja pengottuani löysin valmis pestokastike purkin ja puolet piiraista sai pintaansa valmista pestokastiketta.
Siispä suosittelen, jos tuon peston teette itse niin tehkää kaksinkertainen annos niin riittää kaikkiin piiraisiin. Ja eihän se ole paha, jos sitä mielummin jää yli, koska pesto sopii niin pastan kanssa kun vaikka leivän päälle.

1 pkt 8 kpl voitaikina levyä

PESTOKASTIKE:

1/2 nippua basilikan lehtiä
3 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1/4 punaista chiliä
1/2 tl murustettua (sormi)suolaa
1/2 tl mustapippuria

6 tomaattia
100 g fetajuustoa
1 pieni punasipuli
1-2 dl juustoraatetta

Sulata voitaikinalevyjä paketin ohjeen mukaan.
Laita levyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Leikkaa levyt puoliksi ja leikkaa tomaatti viipaleet piiraiden päälle.
Voitele tässä kohtaa reunat munalla.
Laita mortteliin pestoainekset ja murskaa ainekset muusiksi.
Lisää öljy ja murskaa vielä pikkuisen aineksia.
Murusta feta tomattejen pinnalle ja leikkaa sipuli renkaiksi ja asettele tomaattien päälle.
Sitten on pestokastikkeen vuoro ja lopuksi pinnalle vielä hieman juustoraastetta ja herkut ovat valmiit uuniin.
Uunin lämpötilaksi 200-225 astetta ja anna piiraiden paistua noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kauniin kullan ruskean sävyn.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)