lauantai 22. maaliskuuta 2014

Feta-tomaattileipä


Nyt ei voi olla muutakuin tyytyväinen. 
Olen näet oikein ahkeroinut tänään ja mieli on niin hyvä kuin se vain voi olla.

Kauppareissu on tehty, kukkiin mullat vaihdettu sekä rasvakeitin jynssätty puti puhtaaksi.
Sitten vielä sain aikaiseksi nämä iltapala leivät, niin eihän tässä voi muutakuin hymyillä.
Pienen kävely lenkin ajattelin vielä iltasella tehdä niin nukkuukin taas paljon paremmin.

Tämä leipä-ohje on Omenamintun blogista löydetty ja todella kokeilemisen arvoinen.
Kaiken kukkuraksi ohje on nopea valmistaa.

3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
100 g fetajuustoa 
2 rkl vihreää pestokastiketta
2 rkl öljyä
2 dl maustamatonta jogurttia

Voiteluun muna
ja pinnalle pinjansiemeniä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Murenna joukkoon feta ja leikkaa tomaatit paloiksi.
Sekoita taikinaan mahdollisimman vähän.
Kumoa taikina pellille leivinpaperin päälle ja leikkaa puoliksi. Taputtele jauhoitetuin käsin kaksi noin parin sentin paksuista leipää.
Tee pintaan veitsellä viillot leivän pintaan.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Ohje kirjattu ylös, kuulostaa (ja näyttää) ihan älyttömän herkulliselta leivältä!! :)

    VastaaPoista
  2. Juu, hyvää oli niin kauan kun sitä riitti.
    Ihanan pehmoista ja maukasta leipää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)