sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Broileririsotto spelttihelmistä


Tämän ruoan tein ensin risotoksi, jota söimme lämpimänä, mutta loput sitten söimme kylmänä salaatin tapaan.
Todella ihana purutuntuma noissa speltti helmissä.
Olen tässä miettinyt vaihtaisinko kokonaan riisit ohra- ja speltti-helmiin.

Nyt on puut kiikutettu koko perheen voimin vajaan ja taas saadaan
saunoa jonkin aikaa rauhassa.

400 g broilerin fileesuikaleita
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 chilipalkoa
1 punasipuli
3 dl speltti helmiä
1/2 dl omenahilloa
2 cm tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1/2 chilipalkoa
1/2 dl tuoretta rakuunaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
2 dl herne-maissi-paprika pakastetta
2-3 tomaattia
pinjan- ja kurpitsan-siemeniä

Paista broilerit kypsäksi pannulla valkosipuli ja chili silpun kera.
Keitä speltti helmet pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada kypsien valutettujen helmien sekaan broilerin palat. Raasta inkivääri ja punasipulin palat risoton  joukkoon. Lisää vielä soijakastike, herne-maissi-paprika ja tomaatin palat sekä tuoreet yrtit.
Pinnalle voi vielä halutessaan lisätä kourallisen eri siemeniä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)