maanantai 24. helmikuuta 2014

Porkkana-inkiväärikeitto


Tänään kävin kirjastossa etsimässä yhtä käsityökirjaa, mutta tuloksetta.
Sieltä kuitenkin nappasin mukaani ihanaakin ihanemman kausiherkkuja omasta pihasta-kirjan. Nyt kun olen kotosalla selannut kirjan, niin ohjeita, joita haluan kokeilla.Tuli tenkkapoo vastaan, koska hyviä ohjeita on nyt niin paljon, etten kyllä kuukaudessa saa kaikkia herkkuja tehtyä. 
Ukkoseni jo lupautui minulle ostamaan kyseisen kirjan, mutta nuukana ihmisenä koitan selvitä kirjastonkirjalla.

Tässä on nyt ensimmäinen herkullinen keitto, jonka kirjasta löysin ja Ukkoseni ja poikani tyttöystävän kanssa maistelimme ja hyväksi totesimme.
Puolitin ohjeen ja lisäsin nestettä sekä kasvisliemikuution tähän omaan versiooni, koska keitto olisi muuten ollut aivan liian tönkköä meidän keitto katekoriaamme.

1 sipuli
1/2 kg porkkanoita
1 omena
n. 1 cm tuoretta inkivääriä
1 rkl voita
n. 7 dl  vettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinituoremehua

TARJOILUUN:
 raejuustoa ja ruohosipulia

Kuori ja hienonna sipuli.
Kuori ja paloittele porkkanat ja omena.
Kuori ja raasta inkivääri.
Sulata voi kattilassa ja lisää sipulisilppu joukkoon. Anna kuullottua hetki.
Lisää sitten porkkanat, omena sekä inkivääriraaste ja kuullottele vielä noin viisi minuuttia.
Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Hauduta kasvikset kypsäksi, noin puolisen tuntia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää sokeri ja appelsiinimehu.
Tarkista maku  ja tarjoile raejuuston ja ruohosipulin sekä tuoreen leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)