lauantai 1. helmikuuta 2014

Pitza lauantai


Eilen kävimme Ukkoseni kanssa ulkona syömässä. Meidän piti mennä Wanhaan tappiin maistelemaan Tamepereen parhaita hampurilaisia, mutta jäimme keskustaan Plevnaan syömään. Minulla alkoi niin pahasti tuuli ottamaan silmiin, ettei matkasta tullut mitään.
(No, nyt on uusi reissu sitten edessä jonain päivänä.)
Tänään onkin silmät kuin zompiella, kirvelee ja vuotaa vettä solkenaan onneksi tuo Ukkoseni haki minulle rohtoja silmiin.
Perjantai oli kuitenkin todella ihana ja saimme kerrankin oikein rauhallisin mielin syödä ja nauttia olostamme, kun poika ja tyttis pitivät seuraa tytöille ja tyttiksen pikkuvelikin oli vielä meillä mukana.

No, tänään laittelin päivällä jauhelihakastiketta ja spagettia sitä jokaisen lempiruokaa.
Nyt iltasella ajattelin, että teenpäs kunnon pitsataikinan, niin ei tarvi enään iltasella ajatella mitä kaikille olisi suuhun pantavaksi.

Tein kunnon pitsataikinan ja erilaisia pitsoja kunkin maun mukaan.
Tonnikalaa, aurajuustoa ja herkkusieniä sekä kinkku, salamia, josta meidän nuoriso tykkää.
Sitten vielä kinkku, salami, herkkusieni ja aurajuusto, joka on meidän aikuisten lemppari pitsa.

POHJA:
25 g hiivaa
3 dl vettä
2 rkl öljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
1 tl sokeria

Sekoita hiiva käden lämpöiseen vetteen ja kaada öljy sekaan sekä mausteet.
Lopuksi jauhot pikkuhiljaa, vaivaa niin, että taikinasta tulee pallo.
Laita taikina kohoamaan siksi aikaa, kun pienenät täytteen aineksia.

TOMAATTISOOSI:

1 prk paseerattuatomaattia
1 iso sipuli
3 valkosipulia
1 tl suolaa 
1 tl sokeria
2-3 rkl basilikaa

Paista pilkottua sipulia 10 minuuttia pienellä lämmöllä.
Lisää sitten sekaan paseerattu tomaatti ja muut sörsselit.
Anna vielä muhia kokoon noin 10 minuuttia välillä aina sekoitellen.

Sitten vain pitsan tekoon eli meille tuli seitsemän pyöreää pitsaa, jotka kaulin todella ohuiksi lätyiksi.
Päälle tuota tomaattisoosia ja mieleiset mausteet.
Huom. älä laita liikaa täytettä. Minä laitan kutakin ainesta noin vajaan kaksi desiä per pitsa ja lopuksi kämmenellä levittelen vielä täytteet niin, että reunatkin saavat täytettä oikein kunnolla.





2 kommenttia:

  1. Ajatella et noinkin pienestä taikinasta saa noin monta pitsaa kun jaksaa kaulia ohkaseksi. Mä jätän yleensä liian paksuksi joka sitten syödessä ärsyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä tein kanssa ennen paksumpia pohjia, mutta kerran kun maistoinn tälläistä niin tuli ihan pitserian pizzat mieleen.
      Siittä sitten vaihtui näihin ohuisiin malleihin.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)