tiistai 18. helmikuuta 2014

Pestoinen broilerikiusaus


Olen nyt tykästynyt näihin broileri-perunaruokiin. Niistä saa niin hyvän makuisia ja meheviä uuniruokia.
Pikkuisen kävin katselemassa Valion versiota tästä ruoasta ja tein oman versioni lähinnä siltä pohjalta, mitä kaapista sillähetkellä löytyi ja taas kerran täytyy vain todeta herkkuahan siitä tuli.

Nyt alkaa jääkaappi näyttää sen verran tyhjältä, että taidanpa samalla siivota koko kaapin puhtaaksi. Meillä kun ei usein tälläistä ihmettä näe, että jääkaapissa olisi hyllyt tyhjänä.
No, taas oli laiskuudesta hyötyä, kun ei millään eilen viitinyt mennä kauppaan, niin tänään sai jotain aikaiseksi.


300 g broilerin fileesuikaleita
500 g peruna-sipulisekoitusta
2 tomaattia
1 dl punaista pestoa
15 cm purjoa
2 dl kermaa
50 g homejuustoa
2-3 dl juustoraastetta
vajaa1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Leikkaapurjo ja tomaatit paloiksi. Ruskista broileinsuikaleet ja lisää joukkoon purjo.
Kaada uunivuokaan perunasipulisekoitus, kypsä broileri-purjoseos sekä muut ainekset sekoita hyvin ja mausta.
Jätä juustoraastetta vähän pinnalle ja laita uuniin muhimaan 200 asteeseen noin tunti puolitoista. (Minä annoin olla ensin tunnin ja toisen tunnin vielä jälkilämmöllä.)


2 kommenttia:

  1. Hmm, tämä kuulostaa hyvälle! Pesto voisikin olla kivan makuista tuollaisessa ruoassa.. Enpä ole koskaan osannut ajatellakaan! Täytyy testata :))

    VastaaPoista
  2. Juu, kannatetaan. Meillä ainakin tykättiin kovasti.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)