torstai 27. helmikuuta 2014

Merimiespannu


Tätä ruokaa oikein sormeni syyhysi päästä kokeilemaan.
Niin tuiki tavallisen yksinkertainen ohje, mutta herkullisen kuuloinen.
Tämänkin ohjeen nappasin, samaisesta kirjasta josta tällä viikolla jo tehty monta muuta ruokaa eli kausiherkkuja omasta pihasta.

Meillä on nyt Ukkoseni innostunut leikkimökin rakentamisesta meidän pihaan. Eilen kävi kirjastossa hakemassa kirjoja aiheesta ja illan pähkäiltyään on jo kova into päällänä päästä tosi hommiin.
Täällä taas laittelen kuvia ja juttuja kunhan Ukkoseni pääsee oikein  vauhtiin.

1 sipuli
300 g jauhelihaa
1 tl öljyä
3 rkl tomaattisosetta
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl rosmariiniä
6 perunaa
4 dl vettä

Kuori ja hienonna sipuli.Kuori myös perunat tässä vaiheessaa ja laita kymään veteen odottamaan vuoroaan.
Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla öljytilkassa.
Lisää jauhelihan sekaan tomaattisose ja mausteet. 
Sekoita hyvin.
Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi jauhelihan joukkoon ja sekoita.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Kun ruoka kiehuu, laske lämpöä, pane kansi päälle ja hauduta kypsäksi.
Kypsymis aika on noin 30 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyys haarukalla.
Sekoita välillä varovasti ja lisää tarvittaessa vettä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)