kotiliesi

tiistai 25. helmikuuta 2014

Marinoidut porkkanat


Tämä alku viikko on näköjään mennyt ihan porkkanaksi, mutta on ne niin hyviä syötäviä. 
Näitä me tänään popsimme lihamurekken kanssa. 
Nuorimmainenkin kehui, että hyvää on.
Olen joskus aikoja sitten kirjoitellut ruoka-ohjeita vihkoon ja nyt aloin vihkoa selailemaan ja löytyihän sieltä hyviä ohjeita kokeiltavaksi. Sieltä siis tämäkin  resepti on peräisin.

Täällä on tämä viikko hoidokeiden kannalta melkein lomaviikko.
Puolet ovat paikalla ja huomenna on peräti kolme lasta tulossa.
Ajattelinkin josko huomenna leipoisimme pullaa pakkaseen tulevaa laskiaista silmälläpitäen.


200-300g pikkuporkkanoita
1/2 dl vettä
1 maustemitta suolaa

Keitämuutama minuutti ja muista ottaa keitinvettä hieman talteen siivilöidessäsi porkkanat.

MAUSTELIEMI:

2 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
2 rkl porkkanoiden keitinlientä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 rkl oreganoa
1/2 tl mustapipuria

Sekoita mausteliemen ainekset keskenään ja kaada porkkanoiden päälle. Anna maustua yön yli.
Tarjoile liha-tai kala-ruokien lisäkkeenä.

Jos marinoit tavallisia porkkanoita leikkaa ne pituussuunnassa suikaleiksi. 
Keitä pidempään runsaassa vedessä n. 8-10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)