kotiliesi

torstai 27. helmikuuta 2014

Pulla


Leivoin jo laskiaispullat valmiiksi pakkaseen nyt ei tarvitse kuin sulattaa pullat. Sitten vain kermat sekä hillot väliin, niin on laskiaispullat valmiita nautittaviksi.


Ostelin jo tänään kauppareissulla, huomista silmällä pitäen lohen. 
Suolaan sen tänään ja huomenna saamme taas pitkästä aikaa savustettua lohta ja jonkun salaatin ajattelin tehdä kaveriksi.
Oiken tässä jo odottaa huomispäivää ja herkkuja.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 12 dl  vehnäjauhoja
150 g voita

PINNALLE:
kanamuna
 raesokeria

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola sekä kardemumma. Lisää joukkoon vehnäjauhoja vähän kerrallaan.
Vatkaa hetki, että taikinaan tulee hyvä sitko.
Lisää jauhoja niin, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja lisää sitten sulatettu voi joukkoon.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo kohotetusta taikinasta pikkupullia jotka saavat kohota taas noin kaksinkertaisiksi.
Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele raesokeria pinnelle.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)