kotiliesi

maanantai 17. helmikuuta 2014

Kukkakaaligratiini


TERVETULOA LUKIJAKSI TUULA.

Parin viimmeisen vuoden aikana olemme Ukkoseni ja minä tykästytty kukkakaaliin, nykyään sitä on kerran viikossa jossakin muodossa saatava suuhunsa.
Nyt tein perinteisen gratiinin kukkakaalista.
Kylläpä olikin taas herkullista naposteltavaa.


200 g kukkakaalia
1 sipuli
1-2 rkl voita
3 rkl (luomu)vehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 dl voimakasta juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa

Asettele kukkakaalin nuput uunivuokaan ja laita mikroon pariksi minuutiksi suuremmalle teholle.
Silppua sipuli ja kuullota se rasvassa kasarissa. Lisää joukkoon vehnäjauhot mutta älä anna ruskistua.
Kaada joukkoon maito ja sekoita hyvin ettei tule paakkuja. Anna kiehahtaa niin että kastike sakenee ja mausta  sekä kaada joukkoon juustoraaste. 
Kaada juustokastike kukkakaalin nuppujen päälle ja laita uuniin 250 asteeseen noin 30 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Nauti sellaisenaan tai liha tai kalaruoan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)