kotiliesi

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kukkakaali-fetasalaatti


Tein tuossa samallakun tenavat söi päivällistänsä, meille iltapala salaatin makustumaan jääkaappiin.
Tuli kyllä todella herkullista, (pakkohan se oli jo pikkaisen maistaa.)
Ohje on 2004 vuoden Valion Kodinruokavuosi lehtisestä.
Sipulina salaatissa oli 2 kevätsipulia varsineen, mutta koska sitä ei nyt talvella oikein saa niin laitoin punasipulia tilella.
Ajoi kyllä hyvin asiansa sekin.

Anteeksi nyt jäi lähettämättä tämä postaus, kun tuli uusi Maku-lehti ja siinä oli niin paljon herkkullisia ohjeita. 
No, ensi viikonruokalista on nyt sitten melkein valmista pässinlihaa. JESS...

250 g kukkakaalia
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
75 g fetajuustoa
2 dl mustia oliiveja

KASTIKE:
1/2 prk kermaviiliä
2 rkl sinappia
1 tl (intiaani)sokeria

Leikkaa kukkakaaliin nuput oliivin kokoisiksi paloiksi.
Puolita tomaatit ja leikkaa sipuli pieniksi ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kaikki salaatin ainekset sekaisin.
Sekoita kastike ainekset sekaisin ja kaada salaatin joukkoon.
Tarjoile esim. grillatun lihan, kalan tai makkaran kanssa. 
Tai niinkuin meillä sellaisenaan iltapalasalaattina.


4 kommenttia:

  1. Kukkakaali sopii tosi hyvin salaatteihin. Tulee vaan ihan valitettavan vähän käytettyä sitä, jostain syystä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meillä on nykyään kukkakaalia tai parsakaalia suurinpiirteein joka viikko, jossain muodossa.
      On niin hyvää.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Juuri sitä.
      Ukkoseni jo hieman pelkää jääkö sille mitään illaksi, kun minä rohmuan kaiken.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)