kotiliesi

maanantai 17. helmikuuta 2014

Kauraisat vehnäsämpylät


Taas on viikko päässyt vautiin ja uuni on ollut jo toistatuntia päällä.
Nyt sain viimmein leivottua suklaakakun, jonka olin ystävänpäiväksi suunnitellut tekeväni. No, parempi myöhään kun ei ollenkaan.
Pannarin jo sain uunista ja ruoat vielä muhivat jälkilämmöllä uunin perukoilla.

Meillä onkin nyt kolme viikkoa todella rauhallista, joka viikko lomailee osa lapsista.

Näihin herkullisiin sämpylöihin löysin ohjeen Mukana maku-sivuilta.
Turhaan ei sämpylöitä kehuta sivuilla, tuli kyllä pehmeitä ja maukkaita iltapalasämpylöitä ja tekemiseen ei kauaa aikaa tuhraantunut.

5 dl täysmaitoa
1 1/2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
 2 tl sokeria
n. 9 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
25 g juoksevaamargariiniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada joukkooon kuivahiiva sekä sokeri.
Anna tekeytyä noin kymmenen minuuttia ja lisää sitten jokkoon suola ja kaurahiutaleet sekä 3/4 osaa jauhoista. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kulhosta irtoavaksi.
Nosta taikina kulhosta ja tee siitä pötkö, joka leikataan osiin. (minulle tuli 14 osaa.)
Kohota sämpylät liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Sitten vain sämpylöiden sumutus vedellä ja uuniin paistumaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Nostele kypsät sämpylät talouspaperin päälle ja ripottele hieman vehnäjauhoja sämpylöiden pintaan sitten vain liina hetkeksi päälle ja anna tekeytyä tovi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)