maanantai 3. helmikuuta 2014

Kaaliminestrone



Taas on viikko pyörähtänyt käyntiin ja meille suotuisissa merkeissä eli pääsimme pitkästäaikaa koko poppoo ulos touhuilemaan. Pojat olivatkin aivan märkiä, ulkoilun jälkeen. No, uutta vaatetta päälle ja uusinta kierros alkaa ulkona, kun pienemmät menevät nukkumaan.

Tänään ruokana oli mukavasti kasviksilla höystetty minestronekeitto.
Ohje on vanhasta kotivinkki-lehdestä repäisty.
En sitten millään taas tajua tätäkään ohjetta, kun lehtileikkeessä sanotaan ruoan olevan neljälle hengelle, mutta tein reseptin puolikkaana koska katselin ohjetta ja ajattelin, että taas saadaan pian syödä viikko samaa ruokaa.
Ja oikeinhan ne arvailut meni tästä keitosta riitti juuri passeliksi kuudelle hoidokille ja Ukkoselleni. 
Tässä siis ohje sellaisena kuin minä sen valmistin.

Suikaloi noin 150 g valkokaalia. Kuori ja suikaloi 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1 porkkana sekä 1/2 paprikaa.
Kuutio 140 g pekonia ja paista se ensin padassa.
Lisää sitten kasvikset joukkoon ja anna niiden muhia hetki välillä sekoitellen.
Lisää kattilaa 100 g chilillä maustettua tomaattimurskaa (minulla tavallista maustamatonta), 2 tl paprikajauhetta, 2 laakerinlehteä ja noin1 litra vettä sekä kasvisliemikuutio.
Kun neste alkaa kiehua lisää joukkoon noin 50 g pätkä spagettia (minulla valmiiksi keitettyä pätkä spagettia noin 2 dl).
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes spagetti on kypsää.
Lisää vielä lopuksi 1/2 pss pakasteherneitä sekä tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)