kotiliesi

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Täytetty lihamureke


Eilen tein pitkästä pitkästä aikaa täytettyä jauhelihamureketta.
Pitkään pähkäilin täyte vaihtoehtoja kasvis vai juusto.
Lopulta päädyin juustoon lasten painostuksesta.
Itse olen nykyään sellainen viherpiipertäjä, että söisin mieluusti kasviksilla.
No, seuraavalla kerralla on minun vuoro päättää ja sitten se onkin se kasvistäyte vuorossa. Teen sen vaikka salaa ;)

2 dl kermaa
1 dl kaurahiutaleita
1 sipuli
400 g sika-nautajauhelihaa
1 kanamuna
1/2 tl mustapippuria
1 tl (ruusu)suolaa
1 tl rosmariinia

TÄYTE: 
koskenlaskija viherpippuri

PINNALLE:
pekonia

Kaada kerma kulhoon ja joukkoon kaurahiutaleet. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
Anna makustua hetki jääkaapissa. 
Taputtele jauhelihaseoksesta littana ja laita päälle sulatejuustoa.
Kääri mureke rullalle ja päät tiukasti piiloon, ettei juustot pursuile ulos.
Vuoraa mureke vielä pekonilla ja laita uuniin 200 asteeseen noin 30-40 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)