tiistai 21. tammikuuta 2014

Voisilmä-peltipulla


TERVETULOA LUKIJAKSI SANNA.

Tätä herkkua on nyt jo tullut tehtyä viikon sisään kahteen eri oteeseen. Eilen annoin välipalalla hoidokeidenkin maistaa tätä.
Älkää nyt heti pelästykö pullani tummaa päällystää, mutta laitoin pinnalle intiaanisokeria ja taikinassa on puolet spelttijauhoja, jotka kummatkin tekee pullasta tummenpaa kuin yleensä. 
Itse jos haluatte voitte intiaanisokerin tilalla käyttää tavallista sokeria ja speltin tilalla vehnäjauhoja niin pullasta tulee aivan ihmismöisen näköistä.
Meillä kun ei ulkonäöllä ole niin väliä, vaan koitan saada terveellistä tästä pullasta. Tuo meidän vanhempi tyttö kun söisi, vaikka koko pellillisen jos ei toppuuttelisi, niin täytyy keksiä jotain vippaskonsteja.
Tytöt kehuivat pullan taas niin hyväksi, että aivan kuin olisi kaupan pullavapullaa kuulemma syöneet.


50 g hiivaa
5 dl maitoa
1 kananmuna
200 g voita
2 tl kardemummaa
2-3 dl sokeria
2 tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet spelttijauhoja)

Liota hiiva käden lämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmuna ja mausteet.Lisää jauhot vähitellen hyvin vaivaten.
Lisää sulanut voi ja tarvottaessa hieman jauheoja.
Kohota noin 15 minuuttia ja kaada suoraan leivinpaperiselle uunipellille.
Anna kohota voelä hetki.
Voitele pulla munalla ja paina sormella reikiä sopivin välein laita reikiin voinokare ja pinnalle vielä sokeria (minulla intiaanisokeria).
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Leikkaa valmiista pullasta annospaloja niin, että joka palaan jäisi ainakin yksi voisilmä.


4 kommenttia:

  1. Kiitos Marianne, meillä menekki ainakin on huomattava.
    Ja maku on kuulemma mukava, ei liian makea, mutta herkullinen.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, Kokeile ihmeessä helppo ja nopea pikapulla ja vielä herkullinen. Pullan palat häviää meillä ihan ihme vauhtia.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)