kotiliesi

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Välimeren kanavuoka


Tänään meillä oli puolipäivää tutustumassa pikkinen tyttö äitinsä kanssa. Päivä meni todella sukkelasti ja aikaa ei paljoa kirjoituksille jäänyt.

Eilen uunipäivänä tein todella herkullista kanavuokaa. 
Harmi vaan kuva ei taaskaan kerro teille totuutta.
Tähän ruokaan kuului 4 broilerin fileepihviä, mutta pakkasesta kun otin fileitä sulamaan aamulla huomasinkin, ettei paketissa ollutkaan, kun kaksi  paksua pihviä.
(Mitä tästä opimme pakakseen laitettaessa kannattaa kirjoittaa hyvin tarkkaan mitä pussukoissa ja laatikoissa on ja kuinka monta pihviä kuhunkin rasiaan laittaa.)
No, tein silti kastikkeen neljän broilerileikkeen mukaan.
Todettuani kuinka herkullista ruoasta tuli tuunasin ruokaa hiukan ja paistoin broilerin fieleesuikaleita ja lisää kasviksia joukkoon, Paistoin ne pannulla ja kaadoin valmiin kastikkeen niiden joukkoon. 
Taas oli ruoka valmis nautittavaksi ja yhtä herkullista kuin ensimmäiselläkin kertaa.
Nyt kirjoitan teille uunissa tekemäni ensimmäisen version ohjeen tähän alle.
Nauttiakaa ja fiilistelkää.


Ai niin, meinasin taas unohtaa kertoa teille reseptin alkuperän eli ohje on Yhteishyvän ruoka lokakuu 2013 lehtisestä peräisin.

4 broilerin fileepihviä
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunan mehua
vajaa 1 tl (ruusu)suolaa ja saman verran mustapippuria
1 pieni kesäkurpitsa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
200 g ranskankermaa
1/2 dl parmesaanijuustoa
1 rkl sinappia
2 tl rakuunaa


Ruskista fileet öljyssä molemmin puolin.
Nosta fileet uunivuokaan ja mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
Paloittele kesäkurpitsa viipaleiksi ja lisää palat uunivuokaan kirsikkatomaattejen kanssa.
Kiehauta kanaliemi.
Sekoita siihen ranskankerma, parmesanijuusto, sinappi ja rakuuna.
Valuta seos leikkeiden päälle vuokaan.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)