lauantai 18. tammikuuta 2014

Suppilovahverokastike ja possunulkofile uunissa


Täällä ollaan oltu pirtissä pakkasta piilossa ja tehty herkullista ruokaa ja luettu kirjaa.
Löysin sattumoisin kirjastosta viikolla mukavan kirjan hömppäkirjallisuutta ihan täysin, mutta välillä sitäkin täytyy lukea tasapainoksi ravitsemus - ja jännärikirjallisuudelle.
Tämä kirja on Sari Luhtasen käsi-alaa ja kertoo nuoresta naisesta, joka perustaa ruoka/käsityö blogin. Siitä se sitten lähtee...
Murusia on kirjan nimi, jos joku innostui lyhyestä selonteostani.

Sen verran olen nokkaani ulos tänään pistänyt, että kauppareissun tein ja hain reilut pussit ruokaa. Nyt ei tarvitse ajatella ulos menoa pariin päivään. Sitten onkin jo maitoa haettava, vaikka sitä aina kaupasta tuonkin yleensä kymmenen litraa ja laitan ne tuonne meidän kellarin rappusille odottamaan jääkaappiin pääsyä.
Tämä on näitä rintamamiestalon ylellisyyksiä.

Ukkoseni lämmitti makuuhuoneen takan aamusella ja nyt laittoi juuri olohuoneen takkaan tulen. 



Sitten ruuan kimppuun...

Jääkaapissa oli vielä yksi halpa ulkofileen pala, jonka olin tarjouksesta ostanut ja siitä kehkeytyi tälläinen lauantain herkku ruoka.

Paistoin fileen palan paistinpannulla, johon laitoin tilkan öljyä ja nokareen voita. Kuorin valkosipulin ja puolitin sen, sitten vain hieroin pannua valkosipulin paloilla.
Kääntelin fileen ja annoin ruskistua jokapuoleta.
Nostin uunivuokaan ja maustoin grillimausteella ja viher- ja roseepippurilla sekä tuorella salvialla ja 4 valkosipulin kynnellä.
Sitten uuniin 125 asteeseen noin tunti ja puoli oli paistoaika.
Kaupan lohkoperunoita laitoin uuniin lihan kaveriksi.



Mielettömän maittavan suppilovahverokastikkeen löysin Valion sivuilta. Sen teinkin aivan ohjeen mukaan eli 1/2 l suppilovahveroita
(minulla kuivattuja sieniä, joten liotin 2 dl suppiksia jonkin aikaa vedessä ja siilasin ne).
Pienin yhden ison sipulin ja paistoin sienet sipulin kanssa.
Lisäsin joukkoon 2 dl kermaa ja 1 rkl punaista pestoa.
Annoin kiehahtaa ja lisäsin valkopippuria ja (sormi)suolaa maunmukaan.
Sitten vain annoin porista hieman kastikkeen kasaan sillä välin kun keitin kaksi desiä vettä, johon lisäsin suolaa ja kaadoin pikkuporkkanoita veteen minuutin kiehuttuaan lisäsin joukkoon vielä herneet. Annoin kiehahtaa vielä kolmisen minuuttia ja siilasin vihannekset kulhoon ja lisäsin kuivattua rakuunaa joukkoon.


2 kommenttia:

  1. Nam-nam. Tuota täytyy kokeilla. Viikonloppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villiviini kommentistasi.
      Hyvää alkaavaa viikkoa sinulle.
      Me Ukkoseni kanssa syötiin kyllä tätä herkkua vatsat soikeiksi.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)