kotiliesi

lauantai 25. tammikuuta 2014

Possun ulkofile uunissa


Tänään tulikin herättyä aikaisin ja olin kaupassakin jo ennen yhdeksää.
Nyt kun ilmatkin on suotuisia ja pakkanen laskenut olisi niin ihana ulkoilukeli, mutta meillä on taas nuorimmainen kipeänä.
Nyt iski sitten kuume ja olenkin viettänyt päivää sohvalla kutoen ja elokuvia katsellen nuorimmaisen kanssa.
No, kokkattua tuli sen verran, että saatiin taas murua rinnan alle.
Onneksi tämä ruoka oli todella nopea ja helppo valmistaa.
Osaankohan ollenkaan tehdä mitään vaikeita ruokia? Hah haa.

Otin ulkofileen jääkaapista huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
Leikkasin rasvaisemmalle puolelle filettä poikittaisia viiltoja ja paistoin lihan kaikkialta kullan keltaiseksi. 
Maustoin suolalla ja mustapippurilla.
Tein marinadin 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl juoksevaa hunajaa ja 1 rkl sinappia. Sekoitin marinadin ainekset ja sudin seosta lihan pinnalle.
 Tökkäsin mittarin lihan paksuinpaan kohtaan ja sitten vain uuniin 125 asteeseen. Kun mittarin lämpö on kohonnut 70 asteeseen on liha valmis.
Kiedoin lihan folioon ja kaadoin lihasta tulleen nesteen kattilaan, johon lisäsin kerman.
Sitten vain keittelin kastikkeen kokoon ja nauttimaan herkullisesta ruoasta.
Meillä oli tänään ulkofileen kaverina perunamuusia ja kebabsalaattia.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä lihaa, varmaan myös suussasulavan makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä taas maittoi, mutta ensi viikonloppuna on kyllä tehtävä jo jotain muuta kuin possua, vaikka on kuinka koko kuun Prismassa ulkofileet tarjouksessa niin nyt on kalan tai broilerin vuoro.
      Herkkua siis oli silti ei kieltäminen.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)