kotiliesi

tiistai 28. tammikuuta 2014

Poro-perunalaatikko


Kaupasta saa nykyään vaikka mimmoisia lihoja osteltua ja niinpä minäkin ostin pakasteesta poronkäristys lihaa, josta sitten tein koko poppoolle tälläisen paistoksen. Jonka ohje on peräisin lokakuun 2013 Yhteishyvän ruoka lehtisestä.
Tein samaan syssyyn uuniin perinteisen kinkkukiusauksenkin, sekun on lasten suurta herkkua, sekä tuon huomisen ruokalistalla olevan välimerellisen kanvuooan.
Nyt katselen loppuja ruokia epäilevästi. Riittävätköhän ne varmasti huomisen ruokailun kaikille nälkäisille suille, vai täytyisikö sitä vielä alkaa tekemään jotain lisä ruokaa huomiselle.
Broilerivuokakin on jo aika loppuun kaluttua tavaraa ja huomenna aamusella en ruokia kerkeä tehdä, kun meille tulee tutustumaan hoitolapsi ehdokas äitinsä kanssa.

Tänään Ukkonen laittoikin saunan jo hyvissä ajoin, joten tässä on hieman sekaisin kun ei kello olekaan vielä tuttua yhtätoista.
Mutta kiva välillä näin.

n. 250 g poronkäristyslihaa
1 rkl öljyä
1 iso sipuli
1 tl (ruusu)suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl valkosipulirouhetta
n. 750 g perunoita
2 dl kermaa
2 dl (rasvatonta)maitoa
2 kananmunaa


Kuumenna öljy pannulla ja lisää jäinen poronliha pannulle käristymään.
Kuori ja hienonna sipuli.
 Lisää sipulit pannulle ja kääntele niitä hetki.
Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Kuori perunat ja viipaloi.
Lado kerroksittain perunoita sekä poro-sipuliseosta.
Lisää lopuksi vuoan päälle perunaviipale kerros.
Sekoita kerma ja maito sekä kananmunat.
Kaada liemi laatikon päälle ja paista uunissa alatasolla 200 asteessa 
noin tunti- puolitoista. Minulla tunnin uunissa ja jätin sitten ruoat muhimaan kuumaan uuniin, josta otin lämmön pois.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)