tiistai 28. tammikuuta 2014

Porkkana-lesesämpylät


Täällä on taas päivä lähtenyt hyvin käyntiin.
Kolme ruokaa on uunissa ja loppuvikon saasaan syödä sitten valmiita sörsseleitä.

Tänään on isomilla lapsilla kerhopäivä ja pieninpien kanssa vietettiin tanssi hetki.
On se hausaa katsella, kun nuo aivan pienetkin innostuvat tanssimaan, kun me laitettiin jytät soimaan.

Illalla alkoi niin tekemään omatekoisia sämpylöitä mieli, että pakkohan se oli alkaa niitä pyörittelemään.
Kyllä maistuikin herkulliselta pitkästä aikaa.
Ohjeen olen joskus napannut jostain lehdestä, kun on kuulostanut niin herkulta. Ihan perussettiähän tämä on, mutta niin hyvää.

HYVÄÄ VILJAVIIKKOA RAKKAAT LUKIJAT.

5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
3 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
3 dl kauraleseitä
5 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä

PINNALLE:

lesitä ja auringonkukan siemeniä

Liota hiiva, siirappi sekä suola kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja leseet.
Lisää jauhoja pikkuisen kerrallaan taikinaan öljyn kanssa.
Vaivaa taikina hyvin.
Jätä taikina aika pehmeäksi, lisää mieluimmin jauhoja lisää leipomisvaiheessa.
Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Pyörtä kohonneesta taikinasta pötkö ja leikkaa pötkelöstä sämpylän kokoisia paloja.
Pyörittele palat sämpylöiksi jauhotetulla työpöydällä jauhotetuin käsin.
Porkkanaraaste saa taikinan tarttumaan käsiin normaalia hieman enemmän.
Kohota sämpylät uunipellillä leivinpaperin pällä 15-20 minuuttia.
Sumuta sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseet ja siemenet. Paista sämpylöitä uunissa 225 asteessa n. 12 min. Jäähdytä liinan alla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)