kotiliesi

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Perinteinen karjalanpaisti


Hyvää alkanutta vuotta täältä Tupun tuvasta.
Uutta vuotta juhlistimme kaupan salaatein ja nakeilla ja ranskalaisilla.
Tinat tuli valettua ja raketteja tuli katseltua.
Ihan olimme tyttöjen kanssa ja pelailimme lautapelejä yhdessä.

Olen nyt ottanut aivan loman kannalta tämän joulun ja uuden vuoden ajan. Syönyt ja rentoutunut.

Joululta jäi vielä parit herkut teille kirjoittamatta ja meinaan ne teille vielä tänne kirjoitella.
Yksi niistä on tämä herkullinen karjalanpaisti, jonka tein perinteitä kunnioittaen.

600 g karjalanpaisti lihoja
2 sipulia
2 porkkanaa
1 tl suolaa
10 mustapippuria
vettä

Kuori porkkanat ja sipulit.
Leikkaa ne sitten isoiksi lohkoiksi.
 Laittele kaikki ainekset kerroksittain pataan ja kaada vettä päälle niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa uunissa 2-3 tuntia.
Lisää tarvittaessa vettä pataan.
Tarjoile keitetyiden perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Kaveriksi sopii puolukkahillo tai suolakurkut.





4 kommenttia:

  1. Ihan tulee lapsuus mieleen, Äiti teki usein karjalanpaistia perinteisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula, Meillä edesmennyt anoppini teki tätä aina jouluksi ja hyvää oli. Samoin kaiholla muistelen hänen tekemiään karjalanpiirakoita.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)